HCSD bvba is ontstaan uit de eenmanszaak Eurosystems belgium in 2001.  HCSD is distributeur voor de software van EUROSYSTEMS in de Benelux. Deze software is gericht op de signmaking markt en valt uiteen in 3 blokken:

EuroCUT als compleet snijpakket voor de beletteraar.  Met deze software kan u werken van ontwerp tot en met de productie.  Met dit pakket kan u snijmachines, freesmachines en alle andere 2 dimensionele machines aansturen.  Dit is het meest volledige pakket.  Sinds de versie 6 kan u als optie hierbij ook een RIP software installeren.

CoCUT en CoCUT professional zijn afgeleide producten hiervan.  Zij zullen ook uw machine sturen, maar u heeft hier niet de ontwerpmogelijkheden van EuroCUT. Zij werken als plugin voor CorelDRAW, Illustrator of AutoCAD.

EUROVPM is een volledige RIP software voor groot formaat printers. Met deze software kan u ook ICC profielen maken en importeren.

Als bijkomende activiteit is HCSD ook werkzaam als consultant voor bedrijven die nood hebben aan 'compliance' voor verschillende organen.  Dit is het geval voor de geneesmiddelen en voedingsindustrie.  Door de nieuwe Europese richtlijnen zijn zij immers verplicht een volledige historiek van hun producten te kunnen voorleggen.